Göçmenlik Ingiltere - Evlilik Yoluyla Göçmenlik

Pazar, 11 Temmuz 2010 02:30 yönetici
Yazdır PDF

İngiltere Göçmenlik =>  Karı Koca Evlilik Vizeleri, Aynı Cinsden Sivil Partner Vizeleri, Aynı Cinsden Evlilik veya Nişanlı Vizeleri Yazar : Fatih S. K.

(www.ingiltereyegidiyorum.co.uk İngiltere hakkinda en kapsamlı site)

GİRİŞ
VİZENİN AMACI
Bu vizenin amacı Birleşik Krallık Vatandaşlarıyla evlenen yada
ingilterede evlenmek için nişanlı vizesini almak isteyenler için dizayn edilmiştir

Bütün vizelerin ortak özellikleri şudur

* İngilterede beraber yaşıyor olmak yada
* İngiltere dışından ingiltereye kalıcı olarak gelmeyi istemek ve
* 21 yaşından düşük olmamak.

Kaç çeşit vize vardır ?
Bu bölümde 3 çeşit vize vardır
1) Karı Koca Evlilik Yada Aynı Cinsden Sivil Partner
2) Aynı Cinsden Evlilik
3) İngilterede Evlenecek Nişanlı yada Sivil Partner 


Aynı Cinsden Sivil Partner Nedemektir ?
*Aynı cinsden Sivil partnerler erkek erkeğe yada kadın kadına bir ilişkinin olması ve bu ilişkiyi
mahkeme kararı yada avukatlık bürosunda kısaca kanıtlamaları gerekiyor kendilerinin ilişkileri ve partner olduğunu.

 


---Karı Koca Evlilik Yada Aynı Cinsten Sivil Partner (INF 4)

a) Legal olarak evlenmiş yada Sivil Partnerin Birleşik Krallık tarafından resmen tanınaması durumunda.
b) Sivil Parnerin yada Eşin İngilterede Kurallara uyarak hiç bir adli sicili olmaması durumunda
c) Eş ve Sivil partnerin ingiltere beraber sürekli kalmaya niyetlendiğiniz durumda
d) Eşinle yada Sivil Partnerinle daha önce tanıştıysan.
e) Herhangi bir yardım almadan kendini ve varsa çocukları geçindirebiliyorsan
f) Gelecek eşin yada Sivil partnerin için yeterli evin odası varmı ?  örneğin 2-3 odalı olması gerekir en az (evde yalnızca senin yaşaman gerekiyor eğer paylaşımlı yaşıyorsan eşinin vize başvurusu red edilir.
g) UK vatandaşı eşin yada Sivil Partnerin yaşı 21 den aşağı ise bu vizeye başvuramazsın.
h) kendi yaşın ingiltereye ayak bastığında 21 den aşağı ise bu vizeye başvuramazsın


*Ne kadarlık vize verilecek ?
bu vizeye ingiltere içinde yada dışından başvurabilirsiniz ilk önce 2 yıllık vize alırsınız 2 yılın bitiminde halen evliyseniz
"leave to remain" denilen sürekli oturum için başvurup sürekli oturum alırsınız.

*İngilizce yeterlilik ?
İngiltereye gelecek eş yada partnerlerin birleşik Krallık hükümeti kendini idame ettirecek kadar ingilizce bilmesini ister.
bunun için UK Border Agency ye bağlı yerlerde test yapılacaktır. bu testde konuşma yazma gibi testlerden geçilecektir.
bu testi geçmemeniz durumunda uk vizesi alamazsınız.

*Birleşik Krallık vatandaşı Eşimle birlikte ingilterede yada Türkiyede 4 senedir kanıtlanabilir
bir beraberlik yaşıyorum halen 2 yıllık vize almak zorundamıyım nasıl başvurmam gerekir?
İngiltere 4 yıl eğer başka bir ülkede yada ingilterede yaşıyan çiftlere yada partnerlere 2 yıllık geçici oturum yerine
direk leave to remain yani sürekli oturum vermektedir..

*Bu vize için Kaç para ödeyeceğim?
£644

Bu vizeye başvurmak için neler gerekir ?
*Yeni çektirilmiş pasaport foroğrafı (45mm x 35mm) çok iyi kalitede ve ışıkta çekilmesi gerekir.
photograptic kağıtta olması gerekir ve bütün yüz görünecek şekilde güneş gözlüksüz çekilmesi gerekir.

* Evliliğinizi destekleyici belgeler
a) bütün sizinle ve çevreniz varken çektirdiğiniz resimler
b) telefon kayıtları
c) bilgisayar konuşma kayıtları 1-2 sayfa yeterli
d) hediyeler gönderildiyse bunların torbaları kutuları
e) mektuplar gönderildiyse mektuplar
f) ne zaman ilişkiniz başladı
g) gelecekteki planlarınız
h) birbirinizi nasıl destekliyorsunuz
i) nerde tanıştınız nasıl gelişti herşey
j) nufüs kağıdınız
k) Evliyseniz evlenme cüzdanı
l) Birleşik Krallık olan eşinizin ingilteredeki çalışmasında aldığı ücretleri gösteren belgeler, Banka hesapları dökümü.
m) Birleşik Krallık da olan eşinizin evinde beraber yaşayacağınız için lokal tapu örneği kira ise kira anlaşması
n) Daha önceden evlendiyseniz boşanma kağıtları.
o) Birleşik Krallık vatandaşı olan eşinizin pasaport örneği
p) Vize Ücreti

İngiltereye Geldiğinizde
a) beraber ev tuttuğunuzda evin kağıtları
b) ortak banka hesabı
c) ortak faturalar ikinizinde ismi geçecek


*Başvurum ne kadar sürede sonuçlanacak ?
1-3 ay arası sonuçlanır.


Daha fazla bilgi için göçmenlik sayfasına bakınız (İngilizce ): http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/infs/inf4husbandswivespartners
Yada Forumlarımıza bu konu hakkında sorulan sorular ve yanıtlarına bakınız yada soru sorunuz http://www.ingiltereyegidiyorum.co.uk/forum/forumdisplay.php?82-Evlilik-Yoluyla-Gmenlik )

 

---Nişanlı Vizeleri veya İngilterede Evlenecek olan Sivil Partnerler
Birleşik Krallık İngilterede evlenecek nişanlı yada Sivil Partnerlere evleninceye kadar yasal durumda olmalarını
sağlayıcı nişanlı vizesi vermektedir.

Şartlar Nelerdir ?
* eğer 6 ay içinde evlenmeyi yada Sivil Partnerinle Kayıt olmayı düşünmelisin
* beraber yaşamayı düşünüyorsan evlendikten sonra yada Sivil Partnerinle Kayıt olmalısın
* daha önce tanıştıysanız
* eğer senin yada çocuğunun evlenmeden önce kalacak yeri varsa yada Sivil Partnerinle kayıt olmadan önce devlet yardımı almıyorsanız.
* sen ve çocukların çalışmadan destekleniyorsa yada yada herhangi devlet yardımı için başvurduysa
* nişanlın 21 in altındaysa
* birleşik krallık vatandaşı nişanlın 21 yaşın altındaysa
bu vizeye başvuramazsın

Bu vize bana neyi sağlar?
Bu vize size çalışma vizesi olmadan 6 ay süreyle ingilterede yaşamı imkanı tanır.
evlendiğinizde yada sivil partner kayıt olduğunda 2 yıllık uzatma vizesine başvurabilirsiniz.

*Bu vize için Kaç para ödeyeceğim?
£644

Bu vizeye başvurmak için neler gerekir ?
*Yeni çektirilmiş pasaport foroğrafı (45mm x 35mm) çok iyi kalitede ve ışıkta çekilmesi gerekir.
photograptic kağıtta olması gerekir ve bütün yüz görünecek şekilde güneş gözlüksüz çekilmesi gerekir.

* Beraberliğinizi destekleyici belgeler
a) bütün sizinle ve çevreniz varken çektirdiğiniz resimler
b) telefon kayıtları
c) bilgisayar konuşma kayıtları 1-2 sayfa yeterli
d) hediyeler gönderildiyse bunların torbaları kutuları
e) mektuplar gönderildiyse mektuplar
f) ne zaman ilişkiniz başladı
g) gelecekteki planlarınız
h) birbirinizi nasıl destekliyorsunuz
i) nerde tanıştınız nasıl gelişti herşey
j) nufüs kağıdınız
l) Birleşik Krallık olan nişanlınızın ingilteredeki çalışmasında aldığı ücretleri gösteren belgeler, Banka hesapları dökümü.
m) Birleşik Krallık da olan nişanlınızın evinde beraber yaşayacağınız için lokal tapu örneği kira ise kira anlaşması
n) Daha önceden evlendiyseniz boşanma kağıtları.
o) Birleşik Krallık vatandaşı olan nişanlınızın pasaport örneği
p) Vize Ücreti

İngiltereye Geldiğinizde
a) beraber ev tuttuğunuzda evin kağıtları
b) ortak banka hesabı
c) ortak faturalar ikinizinde ismi geçecek


*Başvurum ne kadar sürede sonuçlanacak ?
Yaklaşık 1 ay.


Daha fazla bilgi için göçmenlik sayfasına bakınız (İngilizce ): http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/infs/inf4husbandswivespartners
Yada Forumlarımıza bu konu hakkında sorulan sorular ve yanıtlarına bakınız yada soru sorunuz http://www.ingiltereyegidiyorum.co.uk/forum/forumdisplay.php?82-Evlilik-Yoluyla-Gmenlik )

 

---Aynı Cinsden Evlilik Vizeleri
Bu vize türü aynı cinsten iki kişi için ingilterede çalışma ve yaşama olanağı vermek için dizayn edilmiştir.


*Şartları Nelerdir ?
* herhangi bir eski evlilik varmı? partnerinle ilişkin bittimi?
* partnerinle 2 yıldır beraber yaşıyorsan ve çocuklarınız varsa onlarda sizinle beraber yaşıyorsa
* ingiltereye gelecek partnerin için yalnız yaşadığın ve 2-3 odalı evin varmı?
* herhangi bir devlet yardımı alıyormusun ?
* partnerinle ingiltereye geldiğinde beraber yaşıyacakmısınız ?
* partnerin 21 yaşından küçükmü?
* birleşik krallık vatandaşlığı olan kişi 21 yaşından küçükmü?
The Entry Clerance officer sizin 2 yıldır birlikte yaşadığınızı kanıtlayan belgeleri görmek ister
bunlar
Bu vizeye başvurmak için neler gerekir ?
*Yeni çektirilmiş pasaport foroğrafı (45mm x 35mm) çok iyi kalitede ve ışıkta çekilmesi gerekir.
photograptic kağıtta olması gerekir ve bütün yüz görünecek şekilde güneş gözlüksüz çekilmesi gerekir.

* beraber katıldığınız aktiviteler
* banka hesapları
* yatırım kağıtları
* kira kontratları yada morgıç kağıtları
* adreslere yollanmış mektuplar

Bu vize nin zamanı ne kadardır ?
Bu vizeyi aldığınızda 2 yıl çalışma ve yaşama hakkına sahip olursunuz. 2 yıldan sonra eğer hala
ilişkiniz sürüyorsa leave to remain  sürekli oturum vizesine başvurursunuz.

Partnerimle 4 yıldan fazla kanıtlanabilir bir ilişki yaşıyoruz ingiltere
dışında halen 2 yıllık geçici vizemi alacağım?
eğer partnerinizle 4 yıldan fazla yaşıyorsanız direk sürekli oturum alabilirsiniz.

*Bu vize için Kaç para ödeyeceğim?
£644


*Başvurum ne kadar sürede sonuçlanacak ?
Yaklaşık 1-3 ay.


Daha fazla bilgi için göçmenlik sayfasına bakınız (İngilizce ): http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/infs/inf4husbandswivespartners
Yada Forumlarımıza bu konu hakkında sorulan sorular ve yanıtlarına bakınız yada soru sorunuz http://www.ingiltereyegidiyorum.co.uk/forum/forumdisplay.php?82-Evlilik-Yoluyla-Gmenlik )

 

Not: bazı bölümler kesilmiştir - bu yazıyı yazan: Fatih S. K.
Yazının yayın hakları: www.ingiltereyegidiyorum.co.uk izinsiz başka sitelerde yayınlanamaz.  evlilik vizesi İngiltere

Son Güncelleme: Cuma, 13 Ağustos 2010 14:51